Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Clusterhaus Budapest - Proworking irodák I.

2014. október 09. 13:56

Spotter: gorondy

Háromszor kérdeztem vissza, hogy biztos megéri-e ez így a cégüknek, amikor Asztalos Dávid, a Clusterhaus Budapest vezetője elmesélte, milyen feltételekkel adnak irodákat startupoknak és kisvállalkozásoknak. Azt a választ kaptam, hogy ugyanez a modell nyereségesen működik Németországban, Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában is.

untitled-3

Költözzön-e cégünk a 4-es metróhoz?

2014. április 14. 14:07

Spotter: gorondy

Egy hosszabb sorozatot kezdünk, miként is alakítsunk ki magunknak a tökéletes irodát. Ehhez pedig végigvesszük az irodaválasztás és kialakítás legfontosabb irányelveit.

2FAP1485

Minden irodabérleti szakember azzal kezdi a mondandóját, hogy három fontos szempont van az iroda kiválasztásában: lokáció, lokáció, lokáció. Bár én ennél árnyaltabban látom a kérdést, annyiban egyetértek, hogy érdemes a kiválasztást az elhelyezkedés meghatározásával kezdeni. A megfelelő helyszín az egész iroda életére kihatással van - gondoljunk csak arra, hogy ha az irodába mindenki biciklivel jár, akkor ne akarjuk az irodánkat a peremkerületekre helyezni, illetve sok autós kolléga esetén a nagy parkoló lesz inkább a prioritás. Ezt mondjuk az Andrássy úton nehezen fogjuk megvalósítani.

Dealogic

2014. február 10. 02:56

Spotter: gorondy

Ezt a cikket nagyon úgy kellene indítanom, hogy megtaláltuk az első irodai csúszdát Budapesten. A gond csak azzal van, hogy tudomásom szerint 4-5 évvel ezelőtt a Boston Consulting Group irodájába terveztek már egy csúszdát. Viszont a BCG, amennyire csak lehet, rejtegeti az irodájába tervezett csodákat, így fogalmam sincs, hogy megvalósult-e. Miután amit nem láttam, az nincs is, kezdhetjük is a cikket:

2FAP8860

Megtaláltuk az első irodai csúszdát Budapesten.

A budapesti cégek - nem kis örömömre - folyamatosan überelik egymást a munkahelyi körülmények tekintetében. Az teljesen egyértelmű, hogy ezt az egyébként nem olcsó vágtát miért az informatikai fejlesztő cégek vezetik: a relatíve magas fizetések itt társulnak megfelelő kényelem-igényekkel. Számukra ráadásul fontos az elvonatkoztatás lehetősége is, - hogy egy problémán rágódó programozó ki tudjon kapcsolni egy kis hintázással vagy játékkal.

DSC 2207

2FAP8830

IseeQ

2013. október 16. 09:55

Spotter: gorondy

2FAP7055

Kis megvilágosodással kell kezdenem a cikket. A minap az EY (leánykori nevén Earnst & Young) irodájában jártam, és az első 5 percben végig azon gondolkoztam, hogy miért nem veszik kicsit lazábbra az irodát, hol van a mai világban szinte kötelező játékszoba és miért van ilyen dermedt csend, miért nincs nagyobb nyüzsgés kicsit; legalább hallatszon, hogy dolgoznak. Aztán szép lassan lecsapódott bennem, hogy elkezdtem ugyanolyan szemmel nézni a munkahelyeket. Mindenhol hasonló könnyedséget keresek, miközben egy nemzetközi tanácsadócégnél teljes mások az ideális munkakörülmények - és nem csak a munkaadó szerint. (A céghez még visszamegyünk fotózni egyet, aztán nemsokára jön a cikk is)

2FAP7040

2FAP7035

komment
Megosztás:

Az Integral Vision irodája

2013. július 15. 11:56

Spotter: gorondy

DSC 1105

Először jó ötletnek tűnt biciklivel menni az Integral Visionhöz, de mikor a 36 fokban az Újpest Városkapunál található irodába értem, már meglátszott rajtam az út pora. A céghez Biás Kata, az irodát kialakító belsőépítész hívott. Csak nem mondta, hogy szánjak időt az útra. 

DSC 1072

Thehub.hu - Coworking helyek V.

2013. május 28. 13:26

Spotter: gorondy

DSC 9568

Eddig háromszor jártam a thehub.hu-ban és mindig magával ragadott a nyüzsgése. Meglátogattam már a legtöbb budapesti közösségi irodát és meglátásom szerint jól meg lehet ítélni egy hely sikerességét, hogy mennyire izoláltan dolgoznak a bérlők vagy mennyire agyalnak együtt projekteken. A thehub.hu abszolút az utóbbira példa, ezért is voltam olyan lelkes, hogy írjak is róluk.

9584

9560

komment
Megosztás:

A Prezi új irodája - a képek

2013. április 12. 17:27

Spotter: gorondy

A Prezi új irodája a Nagymező utcában olyan átgondolt koncepción alapszik, hogy érdemesebb egy alaposabb cikket szentelnünk neki. Ma délelőtt részt vettünk egy szűk körű irodabejáráson Somlai-Fischer Ádám, Prezi alapító vezetésével és úgy döntöttünk, hogy bejegyzés jövő héten lesz csak belőle, de a képeket már most megmutatjuk.

Kiegészítő infó, hogy az iroda fél év múlva számít csak elkészültnek; teljesen under construction állapot van, ilyen szemmel nézzétek a fotókat.

Más portálokon és blogokon a kommentelők már kitárgyalták, hogy huzatos lesz az iroda, meg nehéz lesz kifűteni; úgyhogy közös épülésünk érdekében örömmel vennénk, ha további véleményeket is megosztanátok!

Prezi lépcsőház (1)

Saját co-working iroda kialakításáról álmodik? (x)

2013. január 14. 13:56

Spotter: gorondy

Amennyiben érdeklődéssel követi a növekvő és egyre sikeresebb co-working irodák pezsgő közösségi és üzleti életét, és szeretne egy saját üzemeltetésű, közösségi munkateret biztosító vállalkozást, ne is keresse tovább a tökéletes helyszínt! Újlipótváros egyik legforgalmasabb részén, a város szívében, a Nyugatitól 10, a Lehel tértől 2 percre található egy valódi irodakomplexum, amely a teljes kényelmen túl professzionális technológiát és változatos felhasználásra alkalmas tereket is kínál az érdeklődők számára.

Tekintse meg a képeket, és tegyen nálunk egy virtuális sétát is:

FOLYOSO_2.jpg

www.irodaberles.com

Az 1600 nm-es alapterületű irodaház 150-200 fő befogadására alkalmas, akik tökéletes biztonságban dolgozhatnak a beléptetőrendszernek és a biztonsági kameráknak köszönhetően.

komment
Megosztás:

CarnationGroup

2012. július 19. 10:14

Spotter: gorondy

Carnation Iroda Budapest-36

Bérlő: CarnationGroup
Bérlő profilja: online ügynökség
Irodaház: Dorottya Udvar  
Alkalmazottak száma: kb. 82 fő
Méret: 726 m²
 

Megvan a komoly hátránya annak, mikor tologatja az ember a tennivalókat. A CarnationGroupnál három hónapja voltunk fotózni, már akkor fejben összeállt, hogy miről is szeretnénk írni: független magyar cég, többnyire fehér falak, ötletes, kreatív megoldások. Aztán elkezdtük húzni az időt, minden fontosabbnak tűnt, mint a cikk megírása.  Mostanra, amikor a poszt megjelenik, már sem a független jelző, sem pedig a fehér falak nem helytállóak.

Carnation Iroda Budapest-31

Kaptár - Coworking helyek IV.

2012. április 25. 18:45

Spotter: gorondy

Kaptár budapest coworking iroda (9)

Régebben vendéglátóipari volt az első vállalkozás, amivel sokan megpróbálkoztak. Az otthon fogadott vendégektől kapott sorozatos dicséretek meghozták az önbizalmat, aztán az összekuporgatott pénzen nyitott étterem valahogy mégsem lett olyan virágzó. Mostanában minduntalan az ilyen egyszeri vállalkozókra gondolok, mikor meghívót kapok egy coworking iroda megnyitójára. Elképzelem az ötlet megfogalmazódása és a megnyitó közti kompakt tennivalólistát, nagyjából ilyen tételekkel: 

Viacom

2012. február 28. 14:23

Spotter: gorondy

Bérlő: Viacom International Media Network
Bérlő profilja: Média
Irodaház: Dorottya Udvar Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: ~100 fő
Méret: 1800m²
 

A Viacom International Media Networks (VIMN) már 2004 óta a Dorottya Udvarban székel, és mivel irodái nemrég komoly megújuláson estek át, ideje volt meglátogatni őket. Ha valakinek így keveset mond a név, elegendő csak a cégcsoporthoz tartozó márkákat említeni, ők felelnek ugyanis a VH1, VIVA, MTV, Comedy Central, Nickelodeon csatornákért, valamint a cég filmes divíziójaként fémjelzett Paramount Pictures-ért is.

Arkon Zrt.

2012. február 13. 07:00

Spotter: gorondy

Bérlő: Arkon Zrt.
Bérlő profilja: Weboldal üzemeltetés
Irodaház: Zsolt Udvar, Budapest I. ker Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: 50-60 fő
Méret: ~ 1500m²
Belsőépítész: Bertoja-Berend András
 

Magyar körülmények között sikerre vezetni egy hazai alapítású céget egyáltalán nem könnyű. Ráadásul a folyamatnak számtalan állomása van, és itthoni gondolkodásmódot figyelembe véve az irodák szépítése a fontossági lista utolsójaként szokott szerepelni. Ezért is örültünk kimondottan, mikor hallottuk, hogy az ingatlan.com-ot és a köpönyeg.hu-t üzemeltető Arkon beújított irodafronton. 

Mediacity

2012. február 09. 16:27

Spotter: gorondy

Bérlő: Mediacity Magyarország Kft.
Bérlő profilja: Újságírás, -kiadás
Irodaház: Budapest, Kecskeméti utca 5. Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: 44
Méret: 600m²
Belsőépítészet: Fajta Sarolta és Kőnig Gergely
 

Ez milyen jó lokáció, vazze!" - Ezt a mondatot Dr. Halaska Gábor, a Figyelő hetilap újságírója ejtette el, miközben összehasonlította korábbi munkahelyeinek elhelyezkedését a mostaniéval. Érthető a lelkesedése, az Egyetem tér mellett elhelyezkedő irodából a város szinte bármely pontja legfeljebb félórás tömegközlekedéssel elérhető és a legfontosabb események gyalogtávolságban történhetnek. Ezt egy újságírótól már önmagában lehet irigyelni.

komment
Megosztás:

Címkék: budapest kiadó iroda pest v. kerület

Microsoft

2012. január 24. 07:15

Spotter: gorondy


Karácsony óta gesztikulál Steve Jobs hevesen a Graphisoft Parkban, és érdekes módon a szoborral pont szemközt áll a Microsoft hazai központja. Nem tudjuk, hogy a cég lobbizik-e már egy Bill Gates emlékmű felállításáért, hogy a két vezető örök farkasszemet nézhessen egymással, mindenesetre a Microsoft volt olyan kedves és beengedett az irodájába minket.

Zwack

2012. január 04. 07:30

Spotter: gorondy

Bérlő: Zwack Unicum Nyrt.
Bérlő profilja: Szeszesital gyártás és -forgalmazás
Irodaház: Gyárépület, IX. Soroksári út 26. Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: ~110 fő
Méret: ~2500 m²
 

Kis, zöld, gömb alakú iroda; nagyjából így képzelnénk el a Zwack cég főhadiszállását, ha nem láttuk volna már számtalanszor a téglamintás épületet a Soroksári úton. Ez alkalommal viszont sikerült a színfalak mögé is bejutnunk.

Nike

2011. december 19. 07:00

Spotter: gorondy

Bérlő: Nike Magyarország
Bérlő profilja: Ruházat, sportszerek
Irodaház: Bécsi Corner Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: 33
Méret: 1100 m²
 

Régi adósságot törlesztünk a Nike irodájának megmutatásával. Sokáig halasztottuk a dolgot, végül egy "Just do it" felkiáltással döntöttünk a mostani publikálás mellett. Külön leírást most sem csatolunk a képekhez, ugyanakkor kíváncsiak vagyunk a véleményetekre a kommentekben.

Mindemellett ne feledjeték, hogy facebook oldalunkon további igényes külföldi irodákat és kapcsolódó híreket is bemutatunk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása