Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Umbrella

2011. október 25. 10:05

Spotter: gorondy

 

Bérlő: Umbrella
Bérlő profilja: média
Irodaház: Goldberger-gyár  
Alkalmazottak száma: kb. 10 fő
Méret: 480 m²
Belsőépítész: Varga Judit (Csuti)
 

Valahogy így indult a látogatásunk az Umbrellánál. A recepciónál legelőször Luca, az irodai kutya fogadott, rögtön lehelyezve elénk a teniszlabdát, majd kábé 15-ször kellett eljátszani vele a fenti játékot, mire egy kis teret engedett nekünk.

A Perc utcában található Goldberger gyár úgy látszik végeláthatatlan alapanyagot biztosít számunkra, ezt a Screenland fotózása után realizáltuk. Akkor kukkantottunk be több irodába és döntöttünk el, hogy officespottingos törzshelyünkké válik a környék.

Mostmár utómunka-stúdióban szeretnénk dolgozni. Az eddig látogatott (Gyár, Melon FX) ilyen jellegű munkahelyek árasztják magukból a legnagyobb lazaságot. Ez volt az Umbrellánál is, belépünk az eltolható óriás vasajtón, balra a nyitott ebédlőben épp egy tárgyalás zajlik, de nem kell zavartatnunk magunkat.

A recepciós hölgy egy kanapéhoz kísér minket, elárulja, hogy fantasztikus kávét főznek, úgyhogy bátran próbáljuk is ki. Nincs hajtás, nem sürgetnek, hogy legyünk túl a fotózáson, aztán köszönjük szépen. Helyette kicsit heverészünk, szokva a hely hangulatát. Kicsit le kell lassulnunk, hogy együtt éljünk a hellyel, de így könnyebb is elképzelni itt a mindennapokat.

Az Umbrella még a 2000-es évek elején indult, a két tulajdonos egy panellakásban vágott filmeket főiskola alatt, majd a kiadott anyagok minősége egyre nagyobb munkákat jelentett számukra.

Az irodájukra pedig különös figyelmet fordítottak. 2009-ben költöztek az Óbudán található gyártelepre. A tradicionálisan médiás cégek kerületében az épület kitűnő választás határtalan belsőépítészeti álmok megvalósítására. Az irodában található egy fotóstúdió is, így a nagy belmagasság és a hatalmas egybefüggő tér páratlanná teszi az irodát.

A felhasznált faanyagok kiváló minőségűek, és nagyban hozzájárul az iroda bensőséges hangulatához. Az ügyvezetői asztal és az étkezőasztal egy-egy hatalmas betondarabból áll, ami szintén hozzátesz a minőségi érzethez. Márpedig az iroda nem csak lazaságot, de profi minőséget is kell, hogy sugalljon, ehhez pedig kiváló az anyagválasztás.

Ahogy üldögélünk a kanapén és nézzük az ebédlőasztalnál zajló tárgyalást és annak lazaságát, azt kívánjuk, bárcsak elterjedne az öltözködésbeli és stílusbeli lazaság más iparágakban is. Az egész környezet őszintébbnek és kiegyensúlyozottabbnak tűnik, mint a nyakkendős világ. Pedig itt is komoly munka zajlik, de nem fontoskodva, hanem láthatóan a megoldandó feladatokra koncentrálva.

Ha ti is kíváncsiak vagytok az érdekes itthoni irodákra és szeretnétek értesülni egy-egy újabb látogatásról, ne felejtsétek lájkolni a facebook oldalunkat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása