Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Szerencsejáték Zrt. - A stúdió

2011. október 03. 11:14

Spotter: Huszlicska

Bérlő: Szerencsejáték Zrt.
Bérlő profilja: Szerencsejáték
Irodaház: Fortuna Stúdió Kiadó irodák
 

 

Az Ötöslottó sorsolása megint egyfajta bónusz cikk nektek. Ez is irodalátogatásként indult volna, felkerestük a Szerencsejáték Zrt-t, mert szerettünk volna az irodaházukba ellátogatni, ők meg továbbirányítottak minket, hogy inkább a sorsolást fotózzuk, az izgalmasabb.

Úgyhogy fogtuk magunkat, és ellátogattunk a Pólus Center mögé (Fortuna Stúdió), ahol évek óta forgatják a gömböt és húzzák ki a milliókat érő számokat.

A hely láthatóan jó infrastruktúrával rendelkezik, van még büfé és ruhatár is az érkező nézők részére. Bent több stúdió van: egy nagyméretű, ahol az Ötöslottó mellett az egész show zajlik, de van olyan kisebb helyiség is, ami például a Kenó-sorsolásnak a helyszíne.

Itt is kezdjük a fotózást, mivel Tóth Gy. István sorsolásért felelős illetékes szól, hogy nemsokára indul a felvétel, érdemes elkezdenünk kattogtatni. Kicsi a stúdió, de többen is érkeznek a forgatásra. Operatőrre nincs szükség, mivel rögzített kamerák vannak, de van egy műsorvezetőnk, gyártásvezetőnk, közjegyzőnk, a sorsolási bizottság elnöke és még mi is beférünk.

Értelemszerűen nagy a fegyelem minden tekintetben, szigorú rend szerint zajlik a sorsolás. Az adás után a közjegyző ellenőrzésképpen felolvassa hangosan még egyszer a számokat, hogy jegyzőkönyvezhessék. Miután a 84-es szám felolvasásával kezdi, egyből oldódik a fegyelmezett hangulat. A gyártásvezető finoman emlékezteti, hogy 80-ig vannak csak a számok, miután korrigál is 48-ra.

A Kenó-sorsolást gyorsan összevágják utána majd mehet is adásba. Mi közben lesietünk az Ötöslottóhoz, mivel ott is nemsokára indul a forgatás.

A közönséget már hypolják, ami nem tűnik egyszerű mutatványnak, lévén az átlagéletkor biztosan 60 felett van. Mindenesetre fontos, hogy a közönség együtt éljen a játékkal, és majd kiugorjanak a bőrükből, mikor megtudják, hogy ki lesz a számhúzó.

Miután egy egész show tartozik a játékhoz, táncosokkal és énekesekkel, sokkal több embert kell irányítaniuk az illetékeseknek. Természetesen, van már rutinjuk, mivel több mint tíz éve vezetik le hiba nélkül a sorsolást.

A műsor után érdekességképpen még ellátogatunk a raktárba, ahol a korábbi sorsolóberendezéseket tárolják. Nosztalgiázunk egy keveset, majd megmutatják azt a pecséttel lezárt szobát, amiben az aktuálisan használt gépeket és a számokat tárolják.

A számok tárolása ugyanis a legmagasabb biztonsági intézkedések között történik. A próbafelvételekre külön játék-készletük van, az igazi számokat csak az élő adásra hozzák be. Műsor után egyenesen mennek vissza a szobájukba, lepecsételt dobozban, majd az ajtót is  újra plombálják.

A hangulat, minden precizitás ellenére kellemes, legalábbis velünk barátságosan bánnak és örömmel mesélnek műhelytitkokat. A látogatási lehetőséget végül megköszönjük, majd csalódottan elkullogunk: az alkalomra vásárolt lottószelvényünk egyetlen találatot se eredményezett. Talán majd jövő héten.

Ha ti is kíváncsiak vagytok az érdekes itthoni irodákra és szeretnétek értesülni egy-egy újabb látogatásról, ne felejtsétek lájkolni a facebook oldalunkat!

komment
Megosztás:

Címkék: budapest pest studio szerencsejatek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása