Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Kürt Zrt.

2011. május 26. 16:37

Spotter: Huszlicska

Bérlő: Kürt Zrt.
Bérlő profilja: Informatika, adatmentés
Irodaház: Saját tulajdon, Kürt Irodaház Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: 80
Méret: 4000m²
Kivitelező: Swietelsky
 

A Kürt Zrt.-nél a látogatás a szokásos módon indult: leegyeztettük az időpontot, hogy mikor mehetünk, meg is jelentünk, Kapitány Petra fogadott minket és el is indultunk feltérképezni a házat, meg persze, hogy jó fényképeket készítsünk.

A legfelső emeleten kezdtük a körbejárást, egyből a kilátást mutatja meg Petra, utalva a ház elsőrangú fekvésére. Szép a táj, megér egy fényképet. Kattogtattam egy panoráma képnyit, majd ellenőrzésképpen visszanézem a fotókat. Illetve nézném. A 'Format Card' kifejezés villog a kijelzőn. Kezdődhet a dilemma: a kártya ugyanis teli van korábbi fotózások anyagaival, tehát el kell döntenem, hogy azokról mondok-e le egy formázással, vagy vállalom, hogy a teljes fotózást a spottertársra bízom, én meg úgy távozom, hogy nem készítettem egy képet sem.

Végül az utóbbi mellett döntöttem, pedig a legjobb helyen voltam, hogy egy harmadik megoldást is kipróbáljak. A Kürt Zrt ugyanis többek között adatmentéssel foglalkozik. A cég fejlődéstörténete hasonló sikersztori, mint a Graphisofté. A 80-as évek végén alakult a cég és az adatmentési eljárásuk egyből világhírű lett.

A gyorsan növekedő cég 4 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy irodaházat épít magának, és mivel amúgy is a város szélén voltak, nem tűnt nagy áldozatnak Budaörsre költözni. Ráadásul itt megvolt az az előnyük, hogy ún. 'built to suit', azaz cégre szabott épületbe költözhettek.

A fekvése alapján jó döntésnek bizonyult a sportpályák mellett elhelyezett épület. A ház jó minőségű alapanyagokból épült, és semmi flancolás nincs benne, időtállóra tervezték. Az épület kívülről merészebb megjelenésű; belülről inkább a funkcionalitáson van a hangsúly.

Az alagsorban lévő folyosókon végighaladva nem kevés hálálkodó levelet olvasunk. Érthető is, hiszen mindazon emberek, cégek, akik elfelejtettek biztonsági másolatot létrehozni adataikról, nem kevés köszönettel tartoznak, mikor a reménytelenségből hozzák vissza a merevlemezek tartalmát. Olyan modernkori talált tárgyak osztálya lehet ez.

Mára már a cég odáig nőtt, hogy Németországban is van egy átvevő helyük, és onnan postázzák haza az adatok mentésének érdekében a merevlemezeket. Ugyanakkor a fő profilja a cégnek - a kor követelményeinek megfelelően - már nem ez, hanem az ún. információ menedzsment.

Az étkező egyben rekreációs szoba is, legalábbis erre enged következtetni az itt elhelyezett játékgép, csocsó valamint a bokszzsák. Az alkalmazottak nincsenek ellátva bőséges választékkal étkezési szempontból, így a rendelés mellett, a más opciókért már autóba kell ülniük. Amire ugyanakkor mindenkinek van lehetősége, hiszen minden munkatársnak van parkolóhelye.

Nagyon okosan, a ház méretét úgy határozták meg, hogy hosszútávú bővülésnek is legyen hely. Amíg pedig nem éri el a maximális méretét a cég, kiadásra kínálja a fennmaradó irodákat.

A falakat leginkább olyan plakettek díszítik, amelyek a cég dicső múltját népszerűsítik. Festményeket, plakátokat csak elvétve veszünk észre, a dekorálást itt is az alkalmazottak oldják meg, azáltal, hogy behozzák kütyüiket.

Merthogy rengeteg nosztalgikus kütyü van itt. Donkey Kongnak egy mini-arcade változata, teli vannak Star Wars eszközökkel és még sorolhatnánk. Mintha az adatmentés a számítástechnika őskorára is vonatkozna, és felelősséget éreznének a múlt tárgyainak megfelelő elraktározásáért.

A Kürt jó munkahelynek tűnik. Petra elmeséli, hogy nagyon kicsi a fluktuáció, még a kiköltözés is csupán egy áldozatot követelt, aki az új helyszínt már távolinak tartotta. Ha pedig a Budapesttől jó 10 km-re fekvő irodaházba is vakon követték a céget, tudhatnak ott valamit.

További képek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása