Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

White Rabbit

2010. november 22. 12:00

Spotter: Huszlicska

Bérlő: White Rabbit
Bérlő profilja: Reklámügynökség
Irodaház: Madách Trade Center Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: 17
Méret: 300m²
 

Az első meglepetés a White Rabbit kapcsán akkor ért minket, mikor beszálltunk a liftbe. A recepción láttuk, hogy a cég a 11-12. emeleteken található, viszont a lift csak 10-ig volt skálázva. A Madách tér mellett található irodaházban, - a fellegekben - tehát elindult a kutatás, a fehér nyúl követése. Kétszer jobbra, folyosón végig, ahol egy üvegajtó nyílik a semmibe. Kiléptünk rajta.

Mielőtt az ember belép a White Rabbit irodájába, egy pillanatra a város tetején találja magát, anélkül, hogy tető lenne a feje fölött, vagy akár egy ablak is zavarná a kilátásban. Bizony, míg a fehér nyúl irodájába feljutunk, nem kevés kalandot élünk át. És mindegyik csak fokozza a kíváncsiságunkat. Iroda, itt?

Nem tudom, jól szemléltettem-e a fenti, mesébe illő sorokkal, hogy az alattunk található irodaház egyik nyúlványában vagyunk, egy 15 méter átmérőjű kör alapú toronyban. Ablakok minden irányban. És az egyetlen bérlő a White Rabbit.

Ahogy belépünk, az ügyvezető egyből felpattan kollégáival zajló megbeszéléséből és készségesen beinvitál minket. Igen, megérkeztünk Csodaországba. Körbe-körbe színesre festett falak, sok-sok nyuszi, mesekönyvek, fekete-fehér kanapé. Felettünk még egy szint és a kupola. Nagyon együtt van minden.

A White Rabbitet 2006-ban alapította 4 reklámszakember, akik azóta is vezetik a céget. Egy full-service reklámügynökségről van szó, tehát házon belül csinálják a legtöbb folyamatot. Két éve kinőtték az akkori irodának szolgáló lakást, és találtak rá erre a fantasztikus helyre. Ahogy Bálint Levente ügyvezető elmondja, büszkék is irodájukra, és igyekeznek minél több ügyfelet elvarázsolni a látvánnyal.

Hogy könnyű legyen elképzelni, hogyan zajlik egy ilyen látogatás: rendszerint körbevezetnek először minket, hogy tudjuk, körülbelül mi várhat ránk, majd magunkra hagynak, hadd járkáljunk szabadon, hadd fényképezzünk mindent, amit jónak találunk. Eközben van módunk megfigyelni az ott dolgozókat is. Ami számunkra ezt a reklámügynökséget különlegessé tette, hogy ott jártunkkor is hihetetlenül izzott a levegő: hallgattuk a brainstormingokat; figyeltük, hogyan zizeg mindenki. Nincs a szokásos beletemetkezem a számítógépembe, vagy a lődörgés az irodában. Szóval Csodaországban a tempó sem kicsi.

A három emelet eloszlásában úgy néz ki, hogy legfelül ülnek a kreatívok, art director és a szövegírók, középen a menedzserek, a tulajdonosok, az alsó szinten pedig az ügyfélkapcsolatisok és a grafikusok. Összesen 17 ember dolgozik a 300 négyzetméter körüli irodában. Az alsó szintet nemrég annektálta a cég, ez kicsit elzártabb is a másik kettőtől.

Mikor mi ott jártunk, kicsit borult volt az idő, de az irodát nem nehéz elképzelni szikrázó napsütésben, amikor a számítógéppel való munka szinte lehetetlenné válik. Talán a légkondicionálók bírják a terhelést, de a sötétítési eszközökkel, valószínűleg nehezen küzdenek meg a fényáradattal. Úgyhogy, ebben a 360 fokos panorámát nyújtó irodában is előjön az örök dilemma: a gyönyörű kilátásból nem sok marad, mivel a nap nagy részében be vannak húzva a sötétítők.

A bevezetőből is látszik, hogy a cégnév, a cég profilja és az iroda tökéletesen passzol egymáshoz. Szerencséjükre, elég területet bérelnek ahhoz, hogy a bővülés is beleférjen, de nem irigylem a White Rabbitet, ha a létszám miatt egyszer költözésre kell adják a fejüket.

További képek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása