Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Grey Group

2010. november 08. 12:00

Spotter: Huszlicska

Bérlő: Grey Group
Bérlő profilja: Reklámügynökség
Irodaház: Andrássy Palace Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: 75
Méret: 1000m²
Belsőépítész: MádiLáncos Stúdió
 

A Grey reklámügynökség megtalálta Budapest legjobb elhelyezkedésű, legkülönlegesebb loftirodáját. Az Erick van Egeraat által átépített Andrássy Palace felső két szintjén elhelyezkedő terület páratlan a városban, és biztosan alkalmasabb egy reklámügynökség irodájának szerepére, mint a korábbi éttermi funkcióként való használat.

A Gödörtől körülbelül 300 méterre elhelyezkedő épületben már korábban jártunk, a Log Me In kapcsán, és akkor meg is igértük, hogy felnézünk a bálna tárgyalós irodába is. Az üvegtetős, nagy belmagasságú iroda megoldásaival igazi ritkaság Budapesten.

A Grey egyébként magában foglalja a kommunikációs megoldások valamennyi területét, így van többek között külön klasszikus reklám, PR, digitális média részleg. Ezek a diviziók viszonylag elkülönítetten ülnek egymástól, bár a terek nagyon okosan vannak elrendezve, így ha együttműködésre van szükség, nem érezni elzártságot egy-egy divizió megközelítésénél.

 

Az 5 szintes átrium fölé benyúló iroda a vezetőségé, innen jó rálátás van szinte az összes munkahelyre a körülbelül 1000 négyzetméteres irodában. Eleve szerencséjük volt a meglévő anyagok szürke színével, így a belsőépítész MádiLáncos stúdiónak már csak a pirossal kellett felvidítani az irodát, hogy a céges arculatnak megfeleljen.

Az iroda bemutatásában Kósa Nóra, PR Manager volt segítségünkre. Nóra kellően lazán bánt velünk, hagyta, hogy szabadon járkáljunk az irodában, megfigyelhessünk minden részletet, majd készségesen mesélt a 2008-as költözés nehézségeiről és hogy mit jelentett egy svábhegyi villából a belváros szívébe költözni. A kérdésre, hogy szeretik-e az itt dolgozók az irodájukat, azt a választ kapjuk, hogy mostanra már igen, mivel jó időbe telt, mire hozzászoktak a belvárosban léthez és a nyitható ablakok hiányához.

A 'bálna' tárgyalót nem hagyhatjuk említés nélkül. Ha jól tudom, az építész elképzelése egy cet megmintázása volt, amint a vízbe érkezik egy ugrást követően. A bálna gyomrában Jónás helyett két tárgyaló kapott helyet egymás felett. Az alsó inkább elvonulós tárgyalónak alkalmas, míg a felső igazi reprezentatív hely, kilátással az egész városra.

Nagyon kevés rossz megoldást láttunk az irodában. Az látszott, hogy sok helyen hiányzanak a sötétítők az ablakokról, így a számítógépes munka néha nehézkes a sok fénynek köszönhetően. A nagy mennyiségű friss levegő hiánya miatt pedig érthető, hogy a mostanában épült irodaházak miért hagytak fel a 90-es években alkalmazott zárt ablakos megoldásaival. Az iroda mindezek ellenére a szerethető fajtából való, megvannak a terek, a színek, a fények és a már-már kötelező csocsószoba is.

További képek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása