Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Mediacity

2012. február 09. 16:27

Spotter: gorondy

Bérlő: Mediacity Magyarország Kft.
Bérlő profilja: Újságírás, -kiadás
Irodaház: Budapest, Kecskeméti utca 5. Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: 44
Méret: 600m²
Belsőépítészet: Fajta Sarolta és Kőnig Gergely
 

Ez milyen jó lokáció, vazze!" - Ezt a mondatot Dr. Halaska Gábor, a Figyelő hetilap újságírója ejtette el, miközben összehasonlította korábbi munkahelyeinek elhelyezkedését a mostaniéval. Érthető a lelkesedése, az Egyetem tér mellett elhelyezkedő irodából a város szinte bármely pontja legfeljebb félórás tömegközlekedéssel elérhető és a legfontosabb események gyalogtávolságban történhetnek. Ezt egy újságírótól már önmagában lehet irigyelni.

De térjünk csak vissza az előzményekre. Hiába járunk egy rakat irodában, minden jól berendezett munkahelyről nyilván nem tudhatunk, ezért jön jól, mikor tőletek kapjuk a tippeket. Szajmon említette, hogy nemrég a Figyelő szerkesztőségében járt és spottingolnivaló téma várhat ránk ott. Úgyhogy tárcsáztunk is.

A Mediacity nevű cég egyébként nem csak a Figyelő hetilapot szerkeszti, hanem az elmúlt években több magazin kiadási jogát vásárolták meg, így ez a szerkesztőség felel most már a Motorrevü, Digitális Fotó és más magazinok kiadásáért is. A koncepció működni látszik, a nehéz piacon is úgy tűnik, helytállnak.

A megérkezésünket követően várnunk kell pár percet az előtérben. Közben nem tudjuk nem észrevenni, hogy egyre többen jönnek fel az alsó szintről különböző főzőedényeket a kezükben tartva. Ínyenc hely lehet, gondoljuk, hogy hétköznap ebédidőben van ideje a munkatársaknak főzőcskézni. Aztán persze később kiderül, hogy Frank Júlia vendégeskedik éppen az irodában, és az ebédéből hátramaradt dolgokat pakolják csak el.

A bemutatott irodák számának növekedésével egyre inkább vesszük észre, hogy van valamiféle koherencia abban, ahogy adott profilú cégek berendezik munkatereiket. Már tudjuk, hogy az utómunka-stúdiók szeretik elkápráztatni ügyfeleiket és alkalmazottaikat, és ugyanígy megfigyelhető a szerkesztőségek felületes, belsőépítészettel keveset törődő berendezése is. Bizonyára régi hagyományról van szó, ügyfelek keveset járnak be, manapság inkább cikkgyárak ezek, és a laptopokra fókuszálódik mindenki figyelme. A Mediacity-nek viszont van egy szépérzékéről híres tulajdonosa, aki nem elégedett volna meg szürke falak látványával és fontosnak érezte, hogy az újságírók megfelelő körülmények között dolgozzanak.

A képek egyébként magukért beszélnek, viszont mindenképpen szeretnénk megemlíteni a látogatáson tapasztalt kedvességet. Nem beszélünk mellé, mindannyian tudjuk, hogy sok cégnél igyekeznek azon, hogy a legjobb arcukat mutassák látogatásaink folyamán, hisz nem mindegy mit írunk róluk. A Mediacity-nél viszont nagyon kevesen tudnak a látogatásunkról, sok is a kíváncsiskodó, hogy miért is fotózzuk a munkahelyüket olyan hevesen.

A cég egyik tulajdonosa, Dr. Lukács Marianna sűrű programja ellenére kiemelten készséges velünk, és segít abban, hogy rövid látogatásunk folyamán minél többet tudhassunk meg a cégről. Bár más stílusban, de ugyanilyen barátságossággal nyugtázza kíváncsiskodásunkat Illisz László főszerkesztő és hagyja is, hogy irodájának minden szegletében készítsünk fotókat. Neki például újdonság jövetelünk, de pár jó szót ő is szól hozzánk.

Ahhoz, hogy az iroda kialakításával is képbe kerüljünk, külön hívás megy Vöröss Attila projekt managernek, aki a környékbeli irodájából siet át, hogy elmondja, hogyan vált egy sötét, cellázott, romos irodából az az átlátható, világos tér, amivel mi találkozunk. Megmutatja, hogy az óriás szellőző csövek leginkább dekorációk és lámpákat rejtettek beléjük. Mesél arról, hogy napokig csiszolták a lépcsőt, hogy a mostani állapotába kerüljön, illetve megoszt olyan titkokat is, hogy a közel 50 négyzeméteres nyomtatott fali tapéta felhelyezése sem egyszerű mutatvány volt.

Az iroda egyébként nagyon egyszerű felépítésű, három nagyobb egyterű irodában dolgozik mindenki, a főszerkesztőnek van egy külön szobája, de open door policy van itt is. A pincében egy közösségi tér van, bár inkább ebédlőnek tartják fent, mindenesetre alkalmas lehet szerkesztőségi bulik tartására is.

Összességében innen is jó érzéssel távozunk. Ezzel az irodával is bebizonyosodott, hogy az irodai kialakítás minősége és a bent lévő hangulat között egyértelmű az összefüggés. Persze, kell ehhez még egy jó vezetés is, de rövid látogatásunk alapján azt kell mondjuk, hogy ezzel sincs gondja a Mediacity-nek.

Ha ti is kíváncsiak vagytok az érdekes itthoni irodákra és szeretnétek értesülni egy-egy újabb látogatásról, ne felejtsétek lájkolni a facebook oldalunkat!

További képek:

komment
Megosztás:

Címkék: budapest kiadó iroda pest v. kerület

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása