Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Microsoft

2012. január 24. 07:15

Spotter: gorondy


Karácsony óta gesztikulál Steve Jobs hevesen a Graphisoft Parkban, és érdekes módon a szoborral pont szemközt áll a Microsoft hazai központja. Nem tudjuk, hogy a cég lobbizik-e már egy Bill Gates emlékmű felállításáért, hogy a két vezető örök farkasszemet nézhessen egymással, mindenesetre a Microsoft volt olyan kedves és beengedett az irodájába minket.

A szoftveróriás itthoni főhadiszállásán fejlesztés csak kismértékben folyik, inkább magyarítás, a kereskedelem szervezése, partnerekkel való kapcsolattartás zajlik, továbbá képzéseket is tartanak a termékeikhez kapcsolódó fejlesztők számára.

A 3 szintes épületben a túrát a recepciónál található tárgyalóknál indítjuk. Az irodaház egyébként egyszerű, de időtálló dizájnt kapott, és - miután a Microsoft szinte elsőként érkezett bérlőként a területre - kiemelt helyre került a hazai Szilícium-völgynek becézett parkban.

A meeting szobák - amelyeket hazai folyókról és állóvizekről neveztek el - modernek és letisztultak, mobil válaszfalakkal elválasztva, tehát bővíthetőek is. A Tisza tárgyaló egyik oldala egy ún. zöldfal, valódi mohával bevonva, ezzel is növelve a természetesség érzését. A technikai felszereltség természetesen elsőosztályú, még 360 fokos körpanorámát biztosító webkamera is van.

Következik is az épület egyik legjobban kidolgozott része, a játszószoba. A helyiséget körbe graffitik díszítik, és a Microsoftos sikertermékek mellett billiárd asztal és csocsó is kapott helyet. A Microsoft nem titkoltan egyre nagyobb hangsúlyt helyez a szórakoztatóiparra, tehát miért pont a dolgozóikat fosztanák meg az élménytől. És bár életünkben először láttunk Surface-t, sajnos most nem volt időnk kipróbálni.

Az alkalmazottak legnagyobb része open-space irodában dolgozik, de ezekről a helyekről kevesebb fotó készült. Így is elégedettek vagyunk, hogy megmutathatjuk, mi zajlik a színfalak mögött. Érdekesség például, hogy néhány vezető lemondott az önálló irodájáról, hogy a csapatával szorosabban dolgozhasson együtt.

Az óriás méretű konyhában mobil dolgozó-kuckókat helyeztek el. Ezek kedveltek is az alkalmazottak körében, akár telefonálásra, akár kényelmes laptopozásra remekül lehet használni őket.

A vállalati szintű humor a mellékhelyiségekben összpontosul, ahol a fenti reklám-matricák teszik elkötelezetté az alkalmazottakat. Még el tudnánk képzelni, hogy a biztonsági rések betömésére is itt ösztönözzék az alkalmazottakat, de csak óvintézkedéseket fogalmaznak meg.

A színek - bár vidám hangulatot árasztanak mindenhol - nem koherensek az épület különböző részein. Van, ahol pasztell-színeket, máshol a Windows élénk alapszíneit részesítették előnyben. Valószínűleg különböző időpontokban újították meg az épület egyes részeit, ezért az eltérés.

A tervek szerint idén komoly átalakítások lesznek a Microsoft irodájának belső tereiben végén, tehát érdemes lehet újra ellátogatnunk ősszel az intézménybe. Nem állunk ellen, de akkor valószínűleg átfogóbb képet próbálunk majd mutatni az irodáról.

További képek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása