Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

LOFFICE - Co-working helyek Budapesten I. rész

2011. május 03. 17:22

Spotter: gorondy

Bérlő: LOFFICE
Bérlő profilja: co-working
Irodaház: Paulay Ede u. 55. Kiadó irodák
Helyek száma: 50
Méret: 300m²
Belsőépítész: Klementz Anna és Kata + Szupernova Design
 

Rendhagyó poszt következik. Azt határoztuk el, hogy egy több részes sorozat keretében bemutatjuk a co-working helyeket Budapesten. Elsőként, a talán legnagyobb hírverésnek örvendő LOFFICE-ba látogattunk. 

 

A co-working viszonylag új koncepció Magyarországon. A célja, a szabadúszók közös irodába terelése, ezzel is növelve gazdasági kapcsolataikat és elősegítve a közös munka lehetőségét. 

Erre a leghatékonyabb megoldás egy nyitott tér kialakítása. Tehát berakunk jó hosszú asztalokat egy szép, nagy belmagasságú szobába, wifin szórjuk a netet, kirakunk pár konnektort, kialakítunk egy tárgyalót és kész is az co-working tér. 

Ezt a vonalat fűzte tovább a LOFFICE, hogy valóban olyan irodát álmodott meg Budapestre, amelyet eddig csak amerikai design magazinokban láthatott bárki hazánkban. 

 

A belső teret egyszerű - és nem feltétlen drága - megoldásokkal tették dizájnossá. Márpedig a LOFFICE  irodájába valószínűleg büszkén hív bárki ügyfelet. A terek nagyon világosak, igazából olyannyira megfelelő a munkára az iroda, hogy sok gazdagon berendezett cég megirigyelné az itt dolgozó vállalkozók körülményeit.

Az itteni munkához  ugyanakkor elengedhetetlen a kitűnő koncentráló képesség (esetleges füldugó használata), mivel közel 1 órás ottlétünk alatt szinte sorozatosan csöngetett valaki a bejárati ajtónál, csörgött valakinek a telefonja, sétált be egy kutya. Ilyenkor döbben rá az ember, hogy az ilyen jellegű közös munkának is megvan a maga hátulütője. 

Összességében elmondható, hogy a LOFFICE a szabadúszók közül a legmagasabb réteget szólítja meg. Az itteni árakat elsősorban  elegendő megrendeléssel rendelkező fiatalok tudják valószínűleg megfizetni. Ők viszont keresve sem találnának jobb helyszínt - feltéve, ha tudnank fókuszáltan dolgozni.

További képek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása