Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Randstad

2011. március 28. 12:00

Spotter: gorondy

Bérlő: Randstad
Bérlő profilja: HR
Irodaház: Millenáris Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: ~80
Méret: ~1000m²
 

"Hú, a ProfiPower irodájába menjetek el" - hallottuk a tanácsot tavaly nyáron, és mire odajutottunk, hogy bejelentkezünk, ezen a néven már nem is találtuk őket a telefonkönyvben. Történt ugyanis, hogy a munkaerő-közvetítő piac két jelentős szereplője, a Randstad és a ProfiPower összeolvadt 2010 őszén és az előbbi neve alatt folytatják tevékenységüket.

Az egyesülés az irodát annyiban érintette, hogy míg a ProfiPower arculatában a piros kör a domináló, addig a Randstad színei a fekete, sötétkék, világoskék, mindezek pedig jellemzően szögletes formákkal kiegészítve. A lecke tehát fel volt adva belsőépítészeti szempontból.

A végeredmény egyfajta Cuvée lett. A kiindulópont a ProfiPower arculata volt, hiszen az ő irodájuk megfelelő méretű és elhelyezkedésű volt, így a nagy gömb lámpák és piros motívumok közé kellett becsempészni a Randstad színeket.

Magáról az iroda elrendezéséről, a cég történetéről Varga Balázs, online marketing specialista mesél. Tulajdonképpen rendhagyó elrendezést követ az iroda, hiszen belépésnél a backoffice társulat fogad minket, míg a tanácsadók az iroda hátsó részében foglalnak helyet, egy nagy open space irodában. Balázs azt az észrevételünket is igazolja, hogy a cégnél kb 90%-os a hölgyek aránya, amiért külön pirospont jár a Randstadnak.

A tárgyalók egy ilyen cégnél nagy hangsúlyt kapnak, hiszen az interjúk a jelentkezőkkel leginkább az irodában zajlanak. Körülbelül 8 különböző méretű tárgyaló van, melyek ottlétünk alatt teljes kapacitással üzemeltek. Sőt, igyekeztek minél több sarokban foteleket is elhelyezni, hogy legyen megoldás az átmeneti helyhiányra.

A tárgyalók neveit különböző hírességekről (Albert Einstein, Coco Chanel, stb) nevezték el. Mondjuk túl sok kapcsolatot nem találtunk a nevek és a tárgyalók stílusa között, persze nem is várható el, hogy a Ganz Ábrahám-szoba mondjuk vasból legyen kiöntve. A neveket következetesen nemecsek ernő stílusban írták, igazodva a Randstad policyhez és a modern kor követelményeihez.

Biztos hozzátett az élményhez, hogy 2011 első igazán tavaszi napján látogattuk az irodát, mindenesetre a hely atmoszférája egészen kiváló. Az ötméteres belmagasság tágasságot, a boltozat patinát, az épület előtti park pedig szabadságot sugárzott.

Nekünk bejött az iroda. És itt még a kérdés is jogosan hangozhat el: hova küldhetem az önéletrajzom?

További képek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...