Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Dr. Rose

2010. szeptember 28. 12:00

Spotter: gorondy

Bérlő: Dr. Rose
Bérlő profilja: magánkórház
Irodaház: Roosevelt 7/8 Kiadó irodák
Belsőépítész: Mauricio Flores
 

Biztos furcsállni fogjátok, hogy irodablogként mit keresünk egy magánkórházban. Talán legjobban azzal tudok magyarázkodni, hogy ez a kórház egy irodaházban található, és ezekkel a képekkel szintén meg tudjuk mutatni, milyen megoldások születhetnek egy szürke irodatér helyén, amennyiben valaki rászánja az időt és – mint azt a képeken látni fogjátok – az anyagiakat is.

A Dr. Rose Magánkórház berendezése arról szól, hogy mutassa a betérő ügyfélnek, itt biztonságos környezetben van. A barnás színek, a félhomály, a képek mind azt a célt szolgálják, hogy a páciens lazítani tudjon.

Azon a helyen, ahol egykor elfogadták az 5 éves terveket, majd számolták, hogyan teljesítettünk 120%-osan, most páciensek cserélgetik a kilincset. A Roosevelt 7/8 irodaházban járunk, mely az egykori Tervhivatal – közkeletű nevén a ’Spenót-ház’ helyén épült. Az építkezést megelőzően a tervek nem nélkülözték a városrendészeti vitákat, de talán mindenki egyetért abban, hogy inkább ez a ház, mint a korábbi.

A kórház az ötödik és hatodik emeleteken helyezkedik el, és az elfogadhatónál kicsit jobb kilátással rendelkezik. A szintek között saját használatú lift közlekedik, amelyet szintén saját ízlésre tervezhettek meg.

A festmények nagyon jók! Mindenhova a megfelelő stílus került, és szinte mindegyik olyan, hogy perceket lehetne előttük időzni, csak bámulva a képeket.

Belsőépítészként az argentin Mauricio Flores volt a segítségükre, aki a Leroy éttermek új dizájnjának kialakításában is részt vett. Az biztos, hogy az arany színt nagyon szereti, és igyekszik kevés falfelületet fehéren hagyni. A maga nemében nagyon ízlésesen rendezi be. Gondolom nem volt egyszerű folyamatosan egyeztetni az orvosi szempontokat az esztétikával, de jól eltalálták a középutat.

A minőségre egyébként egy szó panasz sem érkezhet. Gyönyörűen kivitelezett bevonatok a falakon, ízlésesen megoldott kártyás leolvasók (besüllyesztve, üveglappal eltakarva), valamint dekoratív kézműves munkák tarkítják a klinikát.

A Dr. Rose összességében nagyon eltalálta azt a stílust, amivel egyértelműen bensőséges hangulatot kelt és egyben az exkluzív hatás is jól látszik. Mi csak a berendezésből tudunk erre következtetni, de sejthető, hogy a kezelésekre és vizsgálatokra érkezők – jöjjenek akár manager-szűrésre vagy kismamaként – mind teljes körű ellátásban részesülnek.

További képek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...