Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Dealogic

2014. február 10. 02:56

Spotter: gorondy

Ezt a cikket nagyon úgy kellene indítanom, hogy megtaláltuk az első irodai csúszdát Budapesten. A gond csak azzal van, hogy tudomásom szerint 4-5 évvel ezelőtt a Boston Consulting Group irodájába terveztek már egy csúszdát. Viszont a BCG, amennyire csak lehet, rejtegeti az irodájába tervezett csodákat, így fogalmam sincs, hogy megvalósult-e. Miután amit nem láttam, az nincs is, kezdhetjük is a cikket:

2FAP8860

Megtaláltuk az első irodai csúszdát Budapesten.

A budapesti cégek - nem kis örömömre - folyamatosan überelik egymást a munkahelyi körülmények tekintetében. Az teljesen egyértelmű, hogy ezt az egyébként nem olcsó vágtát miért az informatikai fejlesztő cégek vezetik: a relatíve magas fizetések itt társulnak megfelelő kényelem-igényekkel. Számukra ráadásul fontos az elvonatkoztatás lehetősége is, - hogy egy problémán rágódó programozó ki tudjon kapcsolni egy kis hintázással vagy játékkal.

DSC 2207

2FAP8830

Az Eiffel téren található irodaházban székelő Dealogic tavaly év végén végre elérte a bérbeadójánál, hogy a szintek között ne csak a lépcsőházban legyen áttörve a födém, hanem az irodaterületen belül is. És ha már lyuk van az iroda két szintje között, akkor bizony csúszdázni is lehessen. Persze eszükbe juthatott volna egy páternoszter is, de a Google már a 90-es végén megszabta a modern irodai arculat kereteit, ettől pedig nagyon kevés cég mer csak eltérni.

DSC 2208

DSC 2225

Tehát, ha ma Budapesten szeretnénk munkaidőben csúszdázni néha, bizony nem árt tudnunk jól programozni, ezen akadály leküzdése után pedig egyből jelentkezzünk a Dealogicnál. Fontos persze tudnunk azt is, hogy a cég mivel foglalkozik: befektetési bankoknak kínálnak sokat tudó szoftvert, amivel mindenféle banki, piaci és egyéb folyamatokat tudnak elemezni. Meg sokminden mást is, de a PR cikkek nekem nem állnak jól, aki meg bővebbet szeretne tudni a cégről, úgyis megtalálja a honlapjukon az idevágó részt. Ami a budapesti iroda tekintetében releváns: most 136-an vannak, és persze a növekedés itt is megállíthatatlan.

2FAP8810

2FAP8861

2FAP8836

A cikket eddig nagyon a csúszdára hegyeztem ki, de kétségtelen, hogy az egész iroda nagyon dizájnos és kúl. Egyrészt a színes neon fényekkel, másrészt a különböző alakzatokkal játszanak ügyesen bent, az egész bent létet egy high-tech érzéssé alakítva. Játszószoba itt is van, sőt, még egy 3d nyomtató is - nyilván a munkához nem szorosan kapcsolódó projektek ösztönzésére.

DSC 2149

DSC 2151

DSC 2152

DSC 2150

DSC 2156

A hangulat bent barátságos, erre kifejezetten odafigyelnek, hogy meg is maradjon. Ahogy az sejthető, nem az iroda az egyetlen kényeztetési forma; ezen kívül kínálnak napi gyümölcsöt, sportolási lehetőséget a fejlesztőknek és a researchereknek, kiegészítve egy rakat házon belüli partival. Többiekkel sajnos kevesebbet beszélünk, pedig tényleg jó lenne tudni, hogy milyenek a mindennapok a cégnél. A benyomások mindenesetre bíztatóak.

2FAP8821

2FAP8832

2FAP8817

2FAP8863

Utószó: Hogy kis kitekintést nyerjek a cikk megírásához, rákerestem az office slide kifejezésre. Az első pár találat mindegyike egy angol céget hozott le, ezekkel a képekkel.
Bevallom, én egyszerűen képtelen vagyok ilyen propaganda fotókat készíteni. Nem mintha egyáltalán szándékomban lenne, de nem lehet ennél tömörebben összefoglalni az irodai csúszdával járó életérzést. Pedig minden irónia ellenére, el kell ismerni, hogy ha a mindennapokba beköltözik ennyi lazaság, ha már nem kakukktojásként fognak tekinteni azon cégekre, amelyek így kényeztetik az alkalmazottaikat, akkor bizony jobb világban fogunk élni.

2FAP8849

DSC 2159

DSC 2218

94-98

85-88

2FAP8812

Új:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása