Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Viacom

2012. február 28. 14:23

Spotter: gorondy

Bérlő: Viacom International Media Network
Bérlő profilja: Média
Irodaház: Dorottya Udvar Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: ~100 fő
Méret: 1800m²
 

A Viacom International Media Networks (VIMN) már 2004 óta a Dorottya Udvarban székel, és mivel irodái nemrég komoly megújuláson estek át, ideje volt meglátogatni őket. Ha valakinek így keveset mond a név, elegendő csak a cégcsoporthoz tartozó márkákat említeni, ők felelnek ugyanis a VH1, VIVA, MTV, Comedy Central, Nickelodeon csatornákért, valamint a cég filmes divíziójaként fémjelzett Paramount Pictures-ért is.

A helyszínről annyit, hogy ez az egyik legjobban sikerült olyan irodaház átalakítás Budapesten, melynek alapjait egy gyárépület szolgáltatja. Látványosságban párját ritkítja, bár iroda felhasználói szemszögből vannak hátrányai - ilyen például a túl széles épület, ami nagy irodaterületet tesz sötétté.

A VIMN odafigyel arra, hogy irodáiban az alkalmazottak ne ingerszegény környezetben dolgozzanak; elég csak a berlini vagy amszterdami székhelyeikre gondolni. Szerencsére, itthon is alkalmazkodtak a trendekhez, ezért is érkeztünk.

Az irodaterületeknek vannak extravagánsabb részei - melyek főleg a cég stúdiójának, adáslebonyolító központjának és annak közvetlen környezetére szorítkoznak -, de a többi területen is igyekeztek egy kis színt vinni a munkatérbe, bár itt már nem szó szerint kell ezt érteni.

 

A különösen dekoratív részeken Lebowski Achiever és Angel Twosix művészek különböző celebeket és ikonokat ábrázoló munkái díszítik a falakat, de a kivitelezők figyeltek arra is, hogy se a konyhát, se a munkatereket ne hagyják sterilen. Itt brandekhez kapcsolódó plakátokat helyzetek el –közel 200 db-ot –melyek Studt Bálint munkáját dicsérik.

Az archívum résznek különös bájt ad, hogy itt tárolják az összes olyan régi szalagot, amiken minden olyan mozzanat megvan, melyeket valaha lencsevégre kapott, és rögzített a társaság egyik kamerája, tehát valahonnan innen szivároghattak ki annak idején Lilu és Philip hírhedt videói is. (most nem linkelünk :) )

A többi terület a különböző osztályok, valamint a Paramount képviselete foglalja el, mely részeken főleg céges poszterek díszítik a színes falakat.

A hangulatból a képeken kevés jön át, egyesek pörögnek, mások csak simán végzik a gépeknél a munkájukat, de azért ahogy Kiss Gergely (technology és IT vezető) és Faragó Kati (irodavezető) beszámolnak, rendszeresek a péntek esti bulik az irodában, ennek bizonyítékaként benézünk a raktárba is, ahol tekintélyes mennyiségű sört halmoztak fel, hogy péntekenként a heti kemény munka jutalmaként koccinthassanak egyet a kollegák.

Az ifjúsági csatorna irodája nem szégyenkezhet nemzetközi összehasonlításban, ráadásul az épület is hangulatos, úgyhogy nemsokára újabb céggel jelentkezünk az irodaházból, megnézzük, ott mit hoznak ki a régi ruha- és cipőgyári területekből.

További képek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása