Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

az IRODA (Pécs) - Coworking helyek II.

2011. november 30. 00:55

Spotter: gorondy

Bérlő: az IRODA
Bérlő profilja: coworking
Irodaház: Pécs, Király u. 8.
Munkaállomások száma: 10
Méret: 50 m²
 

Múlt héten Pécsett jártam és bár lazítani indultam, egy irodalátogatást mindenképpen bele akartam sűríteni a hétvégi programba. Suttogták, hogy nemrég megnyílt az első közösségi iroda ott is, úgyhogy rövid kutatómunka után jelentkeztem Hegyi Maja és Sándor Ildikó tulajdonosoknál.

A coworking világszerte hódító korszakát éli, és kis hazánk sem maradhat le a trendek terén, így nem csoda, hogy a két fiatal lány , Maja és Ildi első vállalkozásuk, a SZOBA nevű kultúrpub után létrehozták az IRODÁ-t. Ahogy a sorozat első cikkében is leírtuk, egy ilyen hely elsősorban szabadúszókat mozdít ki otthoni irodájuk magányából, megfelelő munkakörnyezetet és társaságot biztosítva.

A névválasztás folyamata bizonyára sok-sok álmatlan éjszakát okozott a lányoknak, mindenesetre a végeredményként létrejött közösségi tér már alkalmas arra, hogy az alkalmazotti életmódot feladó, esetleg távmunkában dolgozó egyének gyűjtőhelyévé váljon. A helyszín a Király utca 8., pár lépésre a Széchenyi tértől, egy iroda-lakóépület felső szintje.

Az IRODA mérete nem kifejezetten nagy, de a főbb funkciókat így is maradéktalanul ellátja. A közepes méretű előtér egyből magában foglalja a teakonyhát, a recepciót, a nyomtatási lehetőséget és két fotelt. Ebből a helyiségből nyílik a fürdő, a tárgyaló és az iroda is.

A lányok biztosra mentek a díszítéssel kapcsolatban, így a fekete-fehér-szürke színkombinációt határozták meg. A bútorokat, akár a SZOBA bútorait is, innen-onnan, vateráról és egyéb helyekről szerezték be. A falak dekorálása még folyamatban van, láthatóan nem hoznak elkapkodott döntéseket.

Sajnos nyitvatartási időn kívül jutottam csak el az irodába, így a képek meglehetősen üres irodát ábrázolnak. Páran már felfedezték maguknak a helyszínt, így többen használják akár óradíjas, akár napi vagy havi bérléssel a helyeket, persze jut még hely újoncoknak.

A SZOBAlányok egyébként kiválóan mutatják be, hogyan lehet az idejüket minél jobban kihasználva sikeres vállalkozásokat indítani egymás után. A SZOBA mellett lévő IRODA ugyanis kiválóan kitölti a hagyományos munkaórákat, és mikor lehúzzák ott a rolót, indulhat a szobakocsma. Másnap pedig minden kezdődik elölről.

A sorozatot nemsokára folytatjuk újabb coworking irodákat bemutatva. Ha érdekel, mások hol dolgoznak, ne felejtsétek lájkolni facebook oldalunkat!

komment
Megosztás:

Címkék: pécs iroda vidék coworking

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása