Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Budapest Film Zrt.

2011. október 13. 11:22

Spotter: gorondy

Bérlő: Budapest Film Zrt.
Bérlő profilja: Szórakoztatóipar
Irodaház: Lakóépület, Bajcsy-Zsilinszky út Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: 20 fő (irodai)
Méret: 360 m²
Belsőépítész: Kis Nóra
 

A Budapest Film Zrt. azért különleges a látogatott bérlők sorában, mivel olyan cégről van szó, amely önkormányzati fennhatósággal a versenyszférában tevékenykedik. Az ilyen jellegű vállalatokban az elmúlt másfél évben komoly vezetőcserék zajlottak, és ennek folyamán igyekeztek összeszedni új arcokat, akik nem a bürokráciát, hanem a versenyképességet erősítik.

Ennek kapcsán került a céghez Körösvölgyi Zoltán is cégvezetőként valamint az igazgatóság elnökeként. Az egész irányítást kicsit megreformálták és különböző ágazatokból érkező igazgatókat nyertek meg maguknak. A részletekbe ennél jobban nem is mennénk bele, a lényeg, hogy az elvárás az volt feléjük, hogy alacsony költségvetéssel a lehető legtöbbet hozzák ki a vállalatból.

Jó példa erre a szervezet irodája. A korábban a Tabán melletti Attila úton tevékenykedő Budapest Film feleslegesen nagynak találta 20 fő részére az óriási irodaházat, ezért körülnéztek, hogy fővárosi tulajdonban nincs-e más, valamelyik mozijukhoz közvetlenül kapcsolódó ingatlan.

A Toldi mozi feletti lakóházban alakították ki az új munkahelyüket; idén májusban költöztek az új helyszínre. A belső kialakítás folyamata jól tükrözi az egész cégben végbemenő változást. Minimális összeget különítettek el a megújításra, abból viszont igyekeztek szépet álmodni. A díszítés egyszerű, de dekoratív lett.

A fő motívum, amely végigvonul a 300 négyzetméter körüli irodán, a színes filmcsíkok, melyen képkockák helyett híres filmek plakátjai jelennek meg. Két helyiség emelkedik ki a többi közül, a recepció és az ügyvezetői iroda; ezekben talán kicsit kisebb a zsúfoltság. Díszítésként mozieszközöket vetettek be, meg relikviákat a filmgyártásból.

A spórolást jól mutatja, hogy az ingatlan korábban egy másik önkormányzati fennhatóságú cég bérleménye volt, és a Budapest Film Zrt. helyére is érkezett egy másik fővárosi vállalat. Sőt, a drága költöztetés helyett körülnéztek egymás irodáiban, hogy milyen bútorokat tudnának az új helyen hasznosítani és azokat megvásárolták a korábbi bérlőtől. Oda és vissza is.

A megújulást természetesen nem csak az iroda hordozza magában, új arculatot is kapott a teljes szervezet, és a mozik belsejét is szép fokozatosan átalakítják. Zoltán elmondása szerint a cél nem a multiplexekkel való versengés, hanem egy szerethető alternatíva kialakítása. Ha jó munkát végeznek, egy bónusz-cikként a mozikba is el fogunk látogatni egyszer. Elvégre ott is dolgoznak páran.

Ha ti is kíváncsiak vagytok az érdekes itthoni irodákra és szeretnétek értesülni egy-egy újabb látogatásról, ne felejtsétek lájkolni a facebook oldalunkat!

 További képek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása