Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Leo Burnett

2011. szeptember 22. 13:47

Spotter: gorondy

Bérlő: Leo Burnett
Bérlő profilja: Reklámügynökség
Irodaház: Bécsi út 49. Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: 40
Méret: 880 m²
Belsőépítész: Dalos Eszter, Koczoh Judit
 

 

A Leo Burnett mindenképpen a legnagyobb nevű reklámügynökségek között található, ezért külön örültünk, mikor felkerestek bennünket, hogy szívesen megmutatnák rajtunk keresztül az irodáikat. Éppen aktuálissá vált a kérdés, ugyanis nemrégiben esett át az iroda egy faceliften így az érkező részt nagyon hangulatos lounge-zsá alakították. Idegenvezetőnk az áttervezés egyik kiagyalója és megvalósítója, Horváth Gergő, Creative Group Head.

 

Gergő először bemutatja az iroda nagyjábóli eloszlását. megmutatja, hogy hol ülnek az accountok, a kreatívok, meg hogy melyik teret mire használják. Érezni, hogy a hosszú évek alatt Gergőt elég corporate hatás érte, így rutinból beszél arról, hogy mik a megszokott jegyei a Leo Burnett irodáknak világszerte.

Tudniillik, Leo bácsi 1935-ben alapította a céget, és kezdettől fogva fontos hangsúlyt helyezett az emberekre, hangsúlyozván, hogy csak annyira lehet jó a cége, amennyire az alkalmazottai azok. Ezért is kaptak egy dicsőségfalat a bejáratnál az öt évnél több ideje a cégnek dolgozó kollégák. Fontos motívum még a ceruza és a hozzá tartozó firkák, amelyek a cég jelképei is, valamint minden Leo Burnett irodában található alma. (Itt viszont nem a tudást, hanem a válságból való kilábalást szimbolizálja: link)

A Leo irodája abban tér el a többi reklámügynökségétől, hogy sokkal letisztultabb képet mutat, nincs agyondíszítve, tehát nem is annyira vibráló az iroda. Kicsit olyan, mintha megfontoltabb emberek dolgoznának itt.

Persze, azért itt is megvannak a gyűjtögető életmódot folytató kollégák. Van, aki a robotoknak nem tud ellenállni, más irodáját a Star Wars bolygóinak poszterei díszítik. 

Szoktuk hangsúlyozni, hogy szeretünk úgy érkezni egy-egy irodába, hogy nem értesítik külön a kollégákat egy-egy látogatásról, így olyan látvány fogad minket, ami a mindennapokra jellemző. Nem szeretnénk csalóka benyomást mutatni az irodákról. Természetesen, itt is vannak kicsit rumlisabb szobák, meg rendezettebbek is, de Gergő elmondása szerint az esetleges átmeneti állapotoknak az az indoka, hogy a cég folyamatosan alakul az igényeknek megfelelően és sok a költözés irodán belül.

A Kolosy tér mellett található épületet csak nagyzolva lehet irodaháznak hívni, tekintettel arra, hogy az épület legnagyobb részét a Leo bérli. A ráncfelvarrás kapcsán a cégnek eltökélt szándéka volt, hogy a 90-es évek nyomait háttérbe szorítsa, és a modern design kapjon szerepet. Azt kell mondjuk, hogy ez sikerült. Sajnos, egyelőre csak a lounge térben, de ott kiválóan. Bízunk benne, hogy a szépen kivitelezett, designos felújítás lassan folytatódik az egyes kisebb irodákban is, mert az ilyen minőséget kár lenne csak a közös terekre korlátozni.

Ha ti is kíváncsiak vagytok az érdekes itthoni irodákra és szeretnétek értesülni egy-egy újabb látogatásról, ne felejtsétek lájkolni a facebook oldalunkat!

További képek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása