Officespotting

Munkahely-turizmus

Kisirodak.hu

Concorde Értékpapír Zrt.

2011. június 20. 09:00

Spotter: Huszlicska


Bérlő: Concorde Értékpapír Zrt.
Bérlő profilja: Befektetés, Értékpapír-kereskedelem
Irodaház: Alkotás Point Kiadó irodák
Alkalmazottak száma: 112
Méret: 1000m²
Belsőépítész: Attract
 

A Concorde Értékpapír Zrt. marketing és kommunikációs területéről Szabadi András keresett meg minket, hogy volna-e kedvünk meglátogatni őket is. Miután imádjuk a magyar sikersztorikat, vétek lett volna kihagyni a lehetőséget.

Mikor az ember először hall egy tőzsdén kereskedő cégről, eszébe jutnak a parkettán tömörülő brókerek, akiknek párhuzamosan három mobiltelefon lóg a fülükön, miközben mutogatnak és kiabálnak. A Tőzsdecápák 2 óta tudjuk, hogy korunkban a legtöbb tőzsdén már nem így zajlik a kereskedés, így nagyjából volt egy sejtésünk az iroda kinézetéről.

A cég két és fél szintet foglal el az Alkotás Point Irodaházban. Szerény megítélésünk szerint az épület azon kevés irodaházak egyike, amelyeket kivételesen jó ízléssel terveztek környezetébe. Egy kezünkön meg tudjuk számolni az ilyen jól sikerült megoldásokat.

A céget 1993-ban alapította Borda Gábor, Jaksity György és Streitmann Norbert, pénzügyi szakemberek. Szaktudásuknak köszönhetően, és a megfelelő konkurencia hiányában gyorsan növekedésnek indult a cég. Andrással el is beszélgetünk arról, hogy a mai világban elképzelni is nehéz, milyen körülmények között zajlott akkor az értékpapír-kereskedés és a kommunikáció.

Már az épület elkészültekor, 2003-ban ideális helyszínnek tartották az épületet a vezetők, így gyorsan le is foglalták az épület legszebb kilátást nyújtó részét. A legfelső emeletre bepakolták a nagyobb tárgyalóikat, a középső szinten ülnek a cég működéséért felelős emberek, míg az alsó, 5. szinten vannak a befektetési tanácsadók.

A brókerek egy monitorokkal sűrűn telepakolt teremben ülnek. Legtöbbjük fülén telefon lóg, de nyugodt hangon beszélnek, nem kapkodva. Munkájukba nem látunk bele, bár láthatóan nagy figyelmet igényelnek. Legtöbben kicsit kényelmetlennek érzik jelenlétünket, néhányan szóvá is teszik, így meg sem próbálunk lazítani a hangulaton.

Az elemző divízióban már könnyedebb a hangulat, felajánlják, hogy akár még rendet is raknak a fotók kedvéért. Miután szeretjük őszintén bemutatni az irodát, eltekintünk a pakolástól, és kattintgatni kezdünk. Miután teljesen nyitott a cég, a vezérigazgatói irodába is betekinthettünk.

Az egész iroda nagyobb termekből áll, pár kisebb tárgyaló van csak. Külön szobája egyedül a vezérigazgatónak van. Okos megoldásnak tűnik, hogy mind az öt tárgyalóban az asztaltól elkülönítve egy-egy munkaállomás is van, így annak is biztosítanak helyszínt, ha valaki rövidebb ideig elvonultan szeretne dolgozni.

A dizájnos berendezés a recepcióra és a fenti tárgyalóra szorítkozik, a többi helyen a praktikum a domináló. A brókerek játéktere kicsit szűknek tűnik. Vékony kis folyosón jutnak csak munkaállomásukhoz.

Láthatóan, mind a cég, mind az alkalmazottak a kortárs művészet szenvedélyes gyűjtői. Bikákat ábrázoló szobrok, gyönyörű festmények tarkítják a falat, és látszik, hogy nagy a műtárgyak fluktuációja.

A hangulatra leginkább a csendes-hűvös a jellemző. Feltehetően nem kevés befektetésről döntenek itt naponta, úgyhogy érthető, hogy nem a reklámügynökségeknél szokásos könnyedség a domináló. Az irodánál elsősorban a helyszínt és az épületen belüli elhelyezkedést emeljük ki, valamint a kortárs műremekeket. Kicsit hiányoltunk egy motívumot, ami végigkíséri az irodát és visszaköszönne több helyen. Összességében, azért büszke lehet irodájára a Concorde is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása